Yeni yatırımcılar ve yöneticilerin çevresel, sosyal ve kurumsal etkilerine göre en iyi raporlama aracını bulmaya çalıştıkları açık. ESG sürdürülebilirlik raporlamaları kurumsal dünyada yeni norm haline geldi. Yatırımcılar, müşteriler ve devlet kurumları sürdürülebilirlik raporları çerçevesinde hangi şirketlere yatırım yapılmasına, ürün alınmasına ve/veya birtakım özel düzenlemelerden yararlanmasına karar verilmesinde oldukça önem taşıyor.
ESG sürdürülebilirlik raporlamalarında, esneklik ve etkinlik nedeniyle GRI Standartları öne çıkıyor. Belirtilen standartlar ile şeffaflık, durum tespiti ve insan hakları konularında uygun bir çerçeve belirlemek mümkün.
2021 sonuna doğru, 90’dan fazla ülkede 13.000’den fazla organizasyon tarafından GRI Standartları’nın kullanıldığı tespit edildi. Tüm sektörlere hitap eden esnek yapısı ile GRI Standartları’nın öne çıktığı yadsınamaz. Ayrıca söz konusu standartlar ile hazırlanan raporlar aracılığıyla; (i) şirketinizin sürdürülebilirlik performansının iyileştirilmesi, (ii) etkili risk değerlendirmesi yapılması, (iii) paydaş iletişiminin kolaylaştırılması, (iv) çalışan motivasyonunun artırılması, (v) marka güvenilirliğinin artırılması ve (vi) yatırımcılar tarafından tercih sebebi olunmasına teşvik edilmesi gibi olumlu etkileri olduğu belirtiliyor.